Sup Jagung (Recipe)
So, here is the most favorite soup that I always remake again and again. Corn Soup! It is very easy to be made. It is also best served at this rainy season. I love a lot pepper in my soup tho. It makes me feel warm. Here are the ingredients and the steps for making Corn Soup.
Ingredients:
2 corn, rough blender
2 eggs, whipped
125 gram chicken breast fillet, cut into small pieces
4 cloves shallot, fine chopped
3 cloves garlic, fine chopped
1/4 onion, fine chopped
4 pieces cayenne pepper, rough chopped
3 leeks, rough chopped
1 celery, rough chopped
1 1/2 tsp salt
2 tsp white pepper
1 tsp sugar
1 tbsp cornstarch, dissolve with a little water
700 ml water
vegetable oil for sautéing
How to make:
1. Make a chicken stock by boiling the chicken with water. Boil the chicken until half-cooked. Set aside the boiled chicken and the chicken stock.
2. Sauté the shallot, garlic, onion, cayenne pepper, leeks, and celery until fragrant.
3. Put whipped egg, boiled chicken, corn, and chicken stock. Stir well.
4. Add the cornstrach, salt, white pepper, and sugar. Stir well. Cooked until thickened and well cooked.
5. Voila! Serve the soup.
This soup is delicious and easy. You can add or reduce the amount of salt, sugar, and white pepper according to your taste. Mari Masak Bersama Amalia!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TRANSLATION
Jadi, ini adalah sup paling favorit yang selalu aku buat lagi dan lagi. Sup Jagung! Sangat mudah untuk dibuat. Paling nikmat disajikan di musim hujan ini. Aku suka lada yang agak banyak di dalam sup karena terasa lebih hangat saat memakannya. Berikut adalah bahan dan cara membuat Sup Jagung.
Bahan:
2 jagung, blender kasar
2 butir telur, dikocok
125 gram fillet dada ayam, potong kecil-kecil
4 siung bawang merah, cincang halus
3 siung bawang putih, cincang halus
1/4 bawang bombay, cincang halus
4 buah cabe rawit, cincang kasar
3 daun bawang, cincang kasar
1 seledri, cincang kasar
1 1/2 sdt garam
2 sdt lada putih
1 sdt gula
1 sdm tepung maizena, larutkan dengan sedikit air
700 ml air
minyak sayur untuk menumis
Cara membuat:
1. Buat kaldu ayam dengan merebus ayam dengan air. Rebus ayam sampai setengah matang. Sisihkan ayam rebus dan kaldu ayam.
2. Tumis bawang merah, bawang putih, bawang bombay, cabe rawit, daun bawang, dan seledri hingga harum.
3. Masukkan telur kocok, ayam rebus, jagung, dan kaldu ayam. Aduk rata.
4. Tambahkan tepung maizena, garam, lada putih, dan gula. Aduk rata. Dimasak hingga kental dan matang.
5. Voila! Sajikan sup.
Sup ini sangat enak dan mudah. Kalian bisa tambah atau kurangi takaran garam, gula, dan lada putihnya sesuai selera kalian. Mari Masak Bersama Amalia!
Comments
Post a Comment